![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Гость
|
СПОВІДЬВіктор Гала
Хотів би поклонитися до ніг, Хотів би на руках тебе носити, Та тільки жаль, тебе я не зберіг І ти пішла ,не захотіла жити. Ти вже ішла, а я не вірив в те, Ти посміхалася тоді востаннє, А я казав:»Не бійся, все пройде, Усе минеться, ну яке прощання» А ти пішла, від горя я кричав, Не міг і не хотів себе простити, Такий важкий на серце камінь впав, Як довго довелось його носити. Приходила ти часто в мої сни, Торкалася чола мого рукою, А я вві сні благав: «Мамо, прости», Ні слова, лиш хитала головою. Тепер я зрозумів, залишився один, І сином я ніколи вже не буду. Гірчить життя, як у степу полин, Свої помилки вік я не забуду. Як все давно було, та в пам’яті моїй Та рана серце кров’ю обливає, Як мало часу віддаєм ми тій, Яка народжує і всі гріхи прощає. 14 травня 2009р. © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1910042069 |
![]() |
![]() |
#22 |
Гость
|
Спасибо большое Вам за Ваши стихи, очень душевно! Вы молодец, что прославляете не только русскую , но и украинскую литературу! ))))))) Браво, очень здорово! (F) (F) (F) (F)
|
![]() |
![]() |
#23 |
Гость
|
Очень хорошо написано.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Гость
|
Ти плачеш,жінко? Віктор Гала
Ти плачеш,жінко?Знову щось наснилось? А може память в юність забрела? Під ту вербу,де небо нахилилось, Де вперше ти щасливою була? Він ще юнак ,з дитячими очима, Несміло і невміло цілував, Але яке те все було правдиве, Що цілий світ у час цей замовкав. Несміливий той перший поцілунок, А в серці щем ,що груди розпера, Здавалось доля піднесла дарунок, На довгі роки,довгії літа. Сміливішому,іншому всміхнулась, Пішла за ним в його незнанний рай, Від милого,від щастя відвернулась, Не сміла навіть вимовить:-Прощай. Чому ти плачеш, жінко, серед ночі? Чому в очах опука і печаль? Ти згадуєш його дитячі очі, Минулого тобі все більше жаль. © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1908055623 |
![]() |
![]() |
#25 |
Гость
|
Спасибо за стихи!
|
![]() |
![]() |
#26 |
Гость
|
() () () () () (nt) (nt) (nt) (nt) (nt)
|
![]() |
![]() |
#27 |
Гость
|
Птах кохання Віктор Гала
Кохання,як той птах,було і полетіло, І вже співає в іншому саду, Чому співать в моєму не схотіло, Може на щастя може на біду. Воно було.Згадай як все співало, Як спів той викликав у серці щем, Затихло враз і співу вже нестало, Лиш згадкою про нього ми живем. Чекай весни з дзвінкими соловями. І птах кохання може прилетить, Так заспіва,такими голосами Що серце від кохання вмить згорить. І слух піснями буде лоскотати, Немов з кайданів вирветься душа, Від того співу схочеш заспівати, Прийде кохання чисте як сльоза. Та пташку ту,не зачиняй в темниці, ЇЇ ніхто не звабив,не купив, Як полонянка утече з вязниці, Кохання ще ніхто не приручив. © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1910088911 |
![]() |
![]() |
#28 |
Гость
|
Великолепный стих!! Добавить нечего. С уважением к Вашему творчеству BXXX
() () () () () |
![]() |
![]() |
#29 |
Гость
|
Виктор ваши вирши, мне понравились. Они очень схожи на раннего Шевченку.Они с распевом и жизненым надрывом. Дянкую!
|
![]() |
![]() |
#30 |
Гость
|
|
![]() |