![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Гость
|
Заина,спасибо! (F) (F) (F)
|
![]() |
![]() |
#382 |
Гость
|
Так і я,вже давно в світ гайнув би,
Пошукати заможні краї, Та коріннями міцно уп'явся, В цьому,Богом забутім,селі. |
![]() |
![]() |
#383 |
Гость
|
() () () () ()
|
![]() |
![]() |
#384 |
Гость
|
Стежина
Віктор Гала Маленькі ніжки бігли по стежині, Що пролягла серед густих пшениць, Дивились на дівча волошки сині, І чути було спів перепелиць. Торкались колоски плеча дитини, Цвіркун виводив пісеньку дзвінку, Всміхалось сонечко з-за білої хмарини, Дивлячись вниз на дівчинку малу. Та раптом заєць перебіг стежину, Побіг щосили вітер доганять, А в інший бік дівча біжить щосили, Від страху оченята лиш блистять. Маленьке серце вискочити хоче. З грудей дитячих, як листок тремтить, Уже не плаче, щось під ніс бурмоче, З усії сили до села біжить. Захекана, налякана до краю У двір чужий швиденько забіга, Та тільки мама щось не зустрічає, А з хати вийшла тітонька чужа. Дівча не зрозуміло, що від страху З стежини збилось. Тітку відпиха, Біжить до хати, загляда у шафу, Під ліжко, всюди матінку шука. Стояла жінка, ніжно посміхалась, Дивилась на розгублене маля, Потім взяла на руки, приласкала, В село сусіднє із дівчам пішла. Про випадок той згадують донині, Коли сім'я сідає до стола, Як дівчинка прибилась до хатини, Куди пізніш невісткою зайшла. © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1911046842 |
![]() |
![]() |
#385 |
Гость
|
Птах кохання
Віктор Гала Кохання,як той птах,було і полетіло, І вже співає в іншому саду, Чому співать в моєму не схотіло, Може на щастя може на біду. Воно було.Згадай як все співало, Як спів той викликав у серці щем, Затихло враз і співу вже нестало, Лиш згадкою про нього ми живем. Чекай весни з дзвінкими соловями. І птах кохання може прилетить, Так заспіва,такими голосами Що серце від кохання вмить згорить. І слух піснями буде лоскотати, Немов з кайданів вирветься душа, Від того співу схочеш заспівати, Прийде кохання чисте як сльоза. Та пташку ту,не зачиняй в темниці, ЇЇ ніхто не звабив,не купив, Як полонянка утече з вязниці, Кохання ще ніхто не приручив. |
![]() |
![]() |
#386 |
Гость
|
Спить у лузі калина
Віктор Гала Спить у лузі калина, спить в колисці дитина, Вітерець у садочку теж приліг подрімать, Тільки батько і мати будуть довго не спати, Будуть думку гадати і додому чекать. Приїзджайте додому, не везіть ви нічого, Тільки в хату загляньте, щось батькам розкажіть, Їм не треба багато, лиш сміялась би хата, Щоб були ви щасливі і здорові були. Білим інеєм скроні притрусило у тата, Побіліла у мами темно-руса коса, Відлітають у вирій роки клином пташиним, Забирають здоров’я і марніє краса. Не цурайтеся дому,не цурайтеся мови, Не цурайтеся, діти, своїх сивих батьків, Вам для них треба жити,все за них повторити, І чекати з дороги своїх власних синів. Спить у лузі калина, спить в колисці дитина, Вітерець у садочку теж приліг подрімать, Тільки батько і мати будуть довго не спати, Будуть думку гадати і додому чекать. 18 листопада 2003 рік © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1911047114 |
![]() |
![]() |
#387 |
Гость
|
Кохання,як той птах,було і полетіло,
І вже співає в іншому саду, (F) |
![]() |
![]() |
#388 |
Гость
|
ЛЮДА , дякую. (F) (F) (F)
|
![]() |
![]() |
#389 |
Гость
|
Виктор Гала ХОЛОДНО
Холодно.Боже,як холодно стало, А у природі буяє ж весна, Душу гріють слова твої мало, Коли в серце ввірвалась зима. Слово інеєм білим покрите, Ніби крига мої почуття, Для тепла всі ворота закриті, Без тепла і життя не життя. Мабуть в теплі краї відлетіли, Ті красиві і теплі слова, Може в вирії десь заблудили? Їх шукаю,а їх вже нема. Не зігрію теплом твої руки, Лід із серця не зможу зігнать, Моє слово несе тобі муки, Вимагає ще більше страждать. І не треба тепла дожидати, Вічний холод всю душу скував, Я прошу лиш колись пригадати, Як я палко колись обіймав. © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1909182048 |
![]() |
![]() |
#390 |
Гость
|
Зимова ніч
Віктор Гала Сховалось сонце,ніч не за горами, Щербатий місяць з неба підморгнув, Там вдалені,за білими снігами, Останню пісню вітер затягнув. Стихає день,порозсипались зорі, Стовб диму в небо лізе від землі, І ніч-чаклунка топить в чорнім морі, Зимовий день,як в хвилях кораблі. З німих небес зірвалися сніжинки, Мов табунець метеликів нічних, Летять на землю св'яткувать обжнивки, В саду всідаються на гілочках тонких. А вніч,коли зима зірки колише, Коли у кожен дім заходять сни, Картину дивну на вікні напише Мороз,для зустрічі веселої весни. © Copyright: Виктор Гала, 2010 Свидетельство о публикации №11001302500 |
![]() |