![]() |
ВІРШІ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ...
І як тепер тебе забути?
Душа до краю добрела. Такої дивної отрути Я ще ніколи не пила. Такої чистої печалі, Такої спраглої жаги, Такого зойку у мовчанні, Такого сяйва навкруги, Такої зоряної тиші, Такого безміру в добі. Це, може, навіть і не вірші, А квіті, кинуті тобі. Ліна Костенко |
Василь Симоненко
ВОНА ПРИЙШЛА Вона прийшла непрохана й неждана, І я її зустріти не зумів. Вона до мене випливла з туману Моїх юнацьких несміливих снів. Вона прйшла, заквітчана і мила, І руки лагідно до мене простягла, І так чарівно кликала й манила, Такою ніжною і доброю була. І я не чув, як жайвір в небі тане, Кого остерігає з висоти. Прийшла любов непрохана й неждана - Ну як мені за нею не піти? |
Тобі одній, намріяна царівно,
Тобі одній дзвенять мої пісні, Тобі одній в моєму храмі дивно Пливуть молитви і горять огні. Моє життя мене веде нерівно: То на вершині, то в яри страшні, Та скрізь душа співає переливно Про очі безтілесні і ясні. У городі, де грають струни п"яні, Де вічний шум, де вічна суєта, Я згадую слова твої неждані. І серед поля, на яснім світанні, Коли ще сном охоплені жита- Душа тебе, тебе одну віта. / Максим Рильський/ |
Володимир Сосюра
Туди, де в синім неба морі немов тремтить Чумацький Шлях, я понесу тебе над зорі в моїх закоханих піснях. Любові повний до нестями, мов непогасную свічу, там, за далекими світами, нову я зірку засвічу. Вона сіятиме, жадана, привітом дальнім крізь ефір… То будеш ти, моя кохана, найкраща із небесних зір! |
.Можеш вибирати друзів і дружину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину . Можна вибирать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати. За тобою завше будуть мандрувати Очі материнські і білява хата . І якщо впадеш ти на чужому полі Прийдуть з України верби і тополі, Стануть над тобою,листям затріпочуть тугою прощання душу залоскочуть. МОЖНА ВСЕ НА СВІТІ ВИБИРАТИ, СИНУ, ВИБРАТИ НЕ МОЖНА ТІЛЬКИ БАТЬКІВЩИНУ |
Прости, що йдуть непроханi дощi,
Що клени листя на асфальтi гублять, Прости моiй нескоренiй душi, слiпому серцю, що тебе так любить. Прости за день, що нiччю догорiв, Прости за роки,що вiтрами здуло, В дощi рiчки виходять з берегiв А осiнь листям землю огорнула. I гарно хвилi повноводiй буть, Землi спокiйно пiд листками спати, А я тебе збиралася забуть, Коли на серцi стало холодати. Дивись на мене, як дощi на лiс, Дивись на мене, як зима на лiто, Та лиш нiколи мною не журись i не клени перед жорстоким свiтом. Не заставляй на вiтрi голосить – Я пiд вiтрами безголоса пташка, Прости, як можна цю любов простить, Забуть не прошу, - забувати важко. |
В твоєму погляді я бачу,
зірки і сонце золоте, Коли всміхаєшся неначе- Усе трояндами цвіте. Нехай любов, натхнення, мрії Завжди в душі твоїй живуть. Хай щастя серце твоє гріє, бо ти і є весна. майбуть. |
ЛІНА КОСТЕНКО
Розкажу тобі думку таємну, Дивний здогад мене обпік: Я залишуся в серці твоєму на сьогодні, на завтра, на вік. І минатиме час, нанизавши сотні вражень, імен і країн. На сьогодні, на завтра, на завжди ТИ залишишся в серці моїм. А чому? То сумна торема, На яку ти мене прирік, Бо все разом, а ми окремо І сьогодні, і завтра й навік. |
Ліна КОСТЕНКО
Моя любове! Я перед тобою. Бери мене в свої блаженні сни. Лиш не зроби слухняною рабою, не ошукай і крил не обітни! Не допусти, щоб світ зійшовся клином, і не присни, для чого я живу. Даруй мені над шляхом тополиним важкого сонця древню булаву. Не дай мені заплутатись в дрібницях, не розміняй на спотички доріг, бо кості перевернуться в гробницях гірких і гордих прадідів моїх. І в них було кохання, як у мене, і від любові тьмарився їм світ. І їх жінки хапали за стремена, та що поробиш,— тільки до воріт. А там, а там… Жорстокий клекіт бою і дзвін мечів до третьої весни… Моя любове! Я перед тобою. Бери мене в свої блаженні сни. |
Костенко Ліна :: "Життя іде і все без коректур."
Життя іде і все без коректур. І час летить, не стишує галопу. Давно нема маркізи Помпадур, і ми живем уже після потопу. Не знаю я, що буде після нас, в які природа убереться шати. Єдиний, хто не втомлюється, – час. А ми живі, нам треба поспішати. Зробити щось, лишити по собі, а ми, нічого, – пройдемо, як тіні, щоб тільки неба очі голубі цю землю завжди бачили в цвітінні. Щоб ці ліси не вимерли, як тур, щоб ці слова не вичахли, як руди. Життя іде і все без коректур, і як напишеш, так уже і буде. Але не бійся прикрого рядка. Прозрінь не бійся, бо вони як ліки. Не бійся правди, хоч яка гірка, не бійся смутків, хоч вони як ріки. Людині бійся душу ошукать, бо в цьому схибиш – то уже навіки. |
Василь Симоненко (1935 - 1963 )
Ти знаєш, що ти - людина? Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя - єдина, Мука твоя - єдина, Очі твої - одні. Більше тебе не буде. Завтра на цій землі Інші ходитимуть люди, Інші кохатимуть люди - Добрі, ласкаві й злі. Сьогодні усе для тебе - Озера, гаї, степи. І жити спішити треба, Кохати спішити треба - Гляди ж не проспи! Бо ти на землі - людина, І хочеш того чи ні - Усмішка твоя - єдина, Мука твоя - єдина, Очі твої - одні. Найогидніші очі порожні, Найгрізніше мовчить гроза, Найнікчемніші дурні вельможні, Найпідліша брехлива сльоза. Найпрекрасніша мати щаслива, Найсолодші кохані вуста, Найчистіша душа невразлива, Найскладніша людина проста. Але правди в брехні не розмішуй, Не ганьби все підряд без пуття, Бо на світі той наймудріший, Хто найдужче любить життя. |
З репертуару групи "Океан Ельзи", а хто автор цього вірша - не знаю
Плакав дощ десь за моїм вікном. Плакав тихо, що ледь було чути. Сумував він за жовтим листком. Чи за вітром? - не можу збагнути. Може, щось він сказати хотів? Про любов розповісти баладу. Про самотніх дівчат, юнаків. І про дружбу, і вірність, і зраду. Безліч крапель упало на скло. Опинилися дві зовсім близько. Раптом злились вони у одно і побігли долать разом відстань. Ще дві впало. А близько ж то як. І висіли так поруч без руху. Не могли вони злитись ніяк. Все чекали - не стало їм духу. Раптом третя побігла в їх бік. Зачепила одну - і помчали. Упустила свій шанс вже навік ота друга. задовго чекали. До вікна злинув дощ з верховіть, Він молив, він благав усіх слізно: "Коли любите - час не тягніть, може бути занадто вже пізно." |
Ліна Костенко
Вечірнє сонце, дякую за день! Вечірнє сонце, дякую за втому. За тих лісів просвітлений Едем і за волошку в житі золотому. За твій світанок, і за твій зеніт, і за мої обпечені зеніти. За те, що завтра хоче зеленіть, за те, що вчора встигло оддзвеніти. За небо в небі, за дитячий сміх. За те, що можу, і за те, що мушу. Вечірнє сонце, дякую за всіх, котрі нічим не осквернили душу. За те, що завтра жде своїх натхнень. Що десь у світі кров ще не пролито. Вечірнє сонце, дякую за день, за цю потребу слова, як молитви. |
Василь Симоненко - улюблений поет.
Ти не можеш мене покарати Блискавками з-під милих брів, Бо тебе я навіки втратив. Ще до того, як вперше стрів. Ти не можеш мене любити, Ненавидіть не можеш теж – Ти прийдеш, як гаряче літо, Тільки грозами обпечеш. Через теплі зелені трави Поведе тебе в далеч путь. Та за мною лишиться право До кінця тобі вірним буть. Дні і ночі думать про тебе Виглядати тебе щомить – Лиш для цього, їй-богу, треба Тричі треба на світі жить! |
В реторті вариться коктейль
В реторті вариться коктейль - твоя й моя першооснова, якої давній менестрель шукав із музики і слова, -- в реторті вариться коктейль (oh, yes, my baby!) Я -- Фауст, Гамлет, Вільгельм Тель! Я сплю на небі! Та будні стомлено шиплять в розпечених побитих тиглях, і в суміші отій киплять сполуки спогадів застиглих. Коли по буднях ти пройдеш, -- чи ж обійдешся без подряпин? Коли в букетах подаєш надії від сльоти продряглі, та от впадеш з високих веж (oh, yes, my baby!), побачиш -- на землі живеш, а зірка в небі! Але всі рани заживуть, смарагдами всі сльзи стануть, коли цілунки проженуть слова олжі -- поза устами. І павутинки наших душ знайдуть свою першооснову, немов пелюстки наших руж -- розкриються цнотливо знову: "Це ти?" -- "Це я, твій сум і щем." (oh, yes, my baby!) -- я загорну тебе плащем, немов на небі. (Перед нами суцвіття схиляються в ти- ші, то які ж вони в небі, коли й тут най- ясніші?.) Ю. Андрухович |
Я і в думці обняти тебе не посмію,
А не те, щоб рукою торкнутися смів. Я люблю тебе просто - отак без надії, Без тужливих зітхань і без клятвенних слів. Навіть в снах я боюсь доторкнутись до тебе, Захмеліть, одуріти від твого тепла. Я кохаю тебе. Мені більше не треба, Адже й так ти мені стільки щастя дала. Василь Симоненко |
Послухаю цей дощ. Підкрався і шумить.
Бляшаний звук води, веселих крапель кроки. Ще мить, ще мить, ще тільки мить і мить, і раптом озирнусь, а це вже роки й роки! А це уже віки. Ніхто уже й не зна, в туманностях душі чи, може, Андромеди — я в мантіях дощу, прозора, як скляна, приходжу до живих, і згадую про мертвих. Цілую всі ліси. Спасибі скрипалю. Він добре вам зіграв колись мою присутність. Я дерево, я сніг, я все, що я люблю. І, може, це і є моя найвища сутність. Ліна Костенко |
Минуле не вернуть,
не виправить минуле, Вчорашнє — ніби сон, що випурхнув з очей. Як луки навесні ховаються під мулом, Так вкриється воно пластами днів, ночей. Але воно живе — забуте й незабуте, А час не зупиняється, а молодість біжить, І миті жодної не можна повернути, Щоб заново, по-іншому прожить. Василь Симоненко |
Чого являєшся мені у сні?(Іван Франко)
Чого являєшся мені У сні? Чого звертаєш ти до мене Чудові очі ті ясні, Сумні, Немов криниці дно студене? Чому уста твої німі? Який докір, яке страждання, Яке несповнене бажання На них, мов зарево червоне, Займається і знову тоне У тьмі? Чого являєшся мені У сні? В житті ти мною згордувала, Моє ти серце надірвала, Із нього визвала одні Оті ридання голосні — Пісні. В житті мене ти й знать не знаєш, Ідеш по вулиці — минаєш, Вклонюся — навіть не зирнеш І головою не кивнеш, Хоч знаєш, знаєш, добре знаєш, Як я люблю тебе без тями, Як мучусь довгими ночами І як літа вже за літами Свій біль, свій жаль, свої пісні У серці здавлюю на дні. О, ні! Являйся, зіронько, мені Хоч в сні! В житті мені весь вік тужити — Не жити. Так най те серце, що в турботі, Неначе перла у болоті, Марніє, в'яне, засиха,— Хоч в сні на вид твій оживає, Хоч в жалощах живіше грає. По-людськи вільно віддиха, І того дива золотого Зазнає, щастя молодого, Бажаного, страшного того - Гріха! |
Симоненко Василь :: "Є в коханні і будні, і свята."Є в коханні і будні, і свята,
Є у ньому і радість, і жаль, Бо не можна життя заховати За рожевих ілюзій вуаль. І з тобою було б нам гірко, Обіймав би нас часто сум, І, бувало б, темніла зірка У тумані тривожних дум. Але певен, що жодного разу У вагання і сумнівів час Дріб'язкові хмарки образи Не закрили б сонце від нас. Бо тебе і мене б судила Не образа, не гнів — любов. В душі щедро вона б світила, Оновляла їх знов і знов. У мою б увірвалася мову, Щоб сказати в тривожну мить: — Ненаглядна, злюща, чудова, Я без тебе не можу жить!. |
Симоненко Василь
Світ який — мереживо казкове!. Світ який — ні краю ні кінця! Зорі й трави, мрево світанкове, Магія коханого лиця. Світе мій гучний, мільйонноокий, Пристрасний, збурунений, німий, Ніжний, і ласкавий, і жорстокий, Дай мені свій простір і неспокій, Сонцем душу жадібну налий! Дай мені у думку динаміту, Дай мені любові, дай добра, Гуркочи у долю мою, світе, Хвилями прадавнього Дніпра. Не шкодуй добра мені, людині, Щастя не жалій моїм літам — Все одно ті скабри по краплині Я тобі закохано віддам. 10.XI.1962 |
Україно, п'ю твої зіниці
Голубі й тривожні, ніби рань. Крешуть з них червоні блискавиці Революцій, бунтів і повстань. Україно! Ти для мене диво! І нехай пливе за роком рік, Буду, мамо горда і вродлива, З тебе дивуватися повік. Ради тебе перли в душі сію, Ради тебе мислю і творю — Хай мовчать Америки й Росії, Коли я з тобою говорю! Одійдіте, недруги лукаві! Друзі, зачекайте на путі! Маю я святе синівське право З матір'ю побуть на самоті. Рідко, нене, згадую про тебе, Дні занадто куці та малі, Ще не всі чорти втекли на небо2, Ходить їх до біса по землі. Бачиш: з ними щогодини б'юся, Чуєш — битви споконвічний грюк! Як же я без друзів обійдуся, Без лобів їх, без очей і рук? Україно, ти моя молитва, Ти моя розпука вікова… Гримотить над світом люта битва За твоє життя, твої права. Хай палають хмари бурякові, Хай сичать образи — все одно Я проллюся крапелькою крові На твоє священне3 знамено. Симоненко Василь 26.XII.1961 |
Симоненко Василь
Все в тобі з'єдналося, злилося — Як і поміститися в одній! — Шепіт зачарований колосся, Поклик із катами на двобій. Ти даєш поету дужі крила, Що підносять правду в вишину, Вченому ти лагідно відкрила Мудрості людської глибину. І тобі рости й не в'януть зроду, Квітувать в поемах і віршах, Бо в тобі — великого народу Ніжна і замріяна душа. |
Симоненко Василь :: УКРАЇНІ
Коли крізь розпач випнуться надії І загудуть на вітрі степовім, Я тоді твоїм ім'ям радію І сумую іменем твоїм. Коли грозує далеч неокрая У передгроззі дикім і німім, Я твоїм ім'ям благословляю, Проклинаю іменем твоїм. Коли мечами злоба небо крає І крушить твою вроду вікову, Я тоді з твоїм ім'ям вмираю І в твоєму імені живу! 10.XII.1962 |
Драч Іван :: ЕТЮД КОХАННЯ
Кохати — нові землі відкривати, Нюанси свіжі і відтінки нові. Кохати — це щомиті дивуватись, Це — задихатись з подиву — любові. Це — припадати до джерел незнаних І дикої жаги не втамувати. Порушувати дивовижні плани, А потім дивовижніші сплітати. Кипіти і згоряти од розпуки І все спізнати, все знайти в любові — Шалене щастя і пекельні муки… Коли не маєш риб'ячої крові. |
Костенко Ліна :: "Вже почалось, мабуть, майбутнє."
Вже почалось, мабуть, майбутнє. Оце, либонь, вже почалось… Не забувайте незабутнє, воно вже інеєм взялось! І не знецінюйте коштовне, не загубіться у юрбі. Не проміняйте неповторне на сто ерзаців у собі! Минають фронди і жіронди, минає славне і гучне. Шукайте посмішку Джоконди, вона ніколи не мине. Любіть травинку, і тваринку, і сонце завтрашнього дня, вечірню в попелі жаринку, шляхетну інохідь коня. Згадайте в поспіху вагона, в невідворотності зникань, як рафаелівська Мадонна у вічі дивиться вікам! В епоху спорту і синтетики людей велика ряснота. Нехай тендітні пальці етики торкнуть вам серце і вуста. |
Костенко Ліна :: "Мабуть, ще людство дуже молоде."
Мабуть, ще людство дуже молоде. Бо скільки б ми не загинали пальці, - XX вік! - а й досі де-не-де трапляються іще неандертальці. Подивишся: і що воно таке? Не допоможе й двоопукла лінза. Здається ж, люди, все у них людське, але душа ще з дерева не злізла. |
Костенко Ліна :: "Страшні слова, коли вони мовчать."
Страшні слова, коли вони мовчать, Коли вони зненацька причаїлись, Коли не знаєш, з чого їх почать, Бо всі слова були уже чиїмись. Хтось ними плакав, мучився, болів, із них почав і ними ж і завершив. Людей мільярди, і мільярди слів, а ти їх маєш вимовити вперше! Все повторялось: і краса, й потворність. Усе було: асфальти й спориші. Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі. |
Костенко Ліна
Маю день, маю мить, маю вічність собі на остачу. Мала щастя своє, проміняла його на біду. Голубими дощами сто раз над тобою заплачу. Гіацинтовим сонцем сто раз над тобою зійду. Ми з тобою такі безборонні одне перед одним. Ця любов не схожа на таїнство перших причасть. Кожен ранок був ніччю. Кожна ніч була передоднем. Кожен день був жагучим чуттям передщасть. А тепер. Що тепер? Моє серце навіки стерпне. На пожежаї печалі я пам'ять свою обпалю. Якби ти знав, як солодко, нестерпно, і як спочатку я тебе люблю! |
Олійник Борис :: "О, як ми ревно клянемо тиранів."
О, як ми ревно клянемо тиранів, А їм оте - як мертвому баклага: Лежать собі, усохлі, мов тарані, У полинялих мушлях саркофагів. Двадцятий вік відважно і громово Старих богів розвінчує на стінах. Зате перед новими - по-новому, Демократично. повза на колінах. А сфінкси, як завжди, ховають тайни У сардонічнім обрисі губів. І взагалі: коб не було рабів, Цікаво, чи з'явилися б тирани? |
Так, ми в ґешефтах - і невмілі, й сірі.
Ви ж на торгах сягнули верховіть, Та навіть вам шагреневої шкіри В роковий час усе ж не докупить. Земні діла сповна оплатить небо. І в Судний День воздасться всім ущерть: І тим, хто зрадив побратимство Ельби, І тим, хто сербів рокував на смерть. Життя мина. Усі ми перебудем: Хто - при бандурі, хто - при гамані. А що вже по собі залишим людям, Судити не тобі, і не мені. Відкриті наші предківські чертоги Усім, хто має помисли незлі. Прийдіте з миром! Та, заради Бога, Не вчіть нас жить на батьківській землі! У кожного - свої герби й знамена, Свій лад і чин в державі й при столі, Ми всяк своєї долі ковалі: Вам до душі вертка синиця в жмені, А нам до серця - в небі журавлі. Такі ми є. А ви такі, як є. |
Олійник Борис :: ЄВРОПІ
Ми тут жили ще до часів потопу. Наш корінь у земну вростає вісь. І перше, ніж учити нас, Європо, На себе ліпше збоку подивись. Ти нас озвала хутором пихато. Облиш: твій посміх нам не допече, Бо ми тоді вже побілили Хату, Як ти іще не вийшла із печер. Живи собі, уходжено і сито. Ми не питаєм з усміхом кривим, Якою б ти була у цьому світі, Аби ми плуг, і колесо, і жито Не дарували пращурам твоїм. Ми ж не виказуєм, яку недолю Тобі вістило знаками біди, Аби козацький стан у Дикім полі Не зупинив азійської орди. Живи собі. Ми зі своїм уставом Не сунемось до тебе в монастир. Але дозволь і нам за отчим правом По-своєму облаштувати двір. |
Олійник Борис :: БІЛЯ МГАРСЬКОГО МОНАСТИРЯ
На цій горі, на пагорбі печалі, Де все болить - від квітки до хреста, - Ідуть дощі вдовиними плачами. На цій горі, на пагорбі печалі, Німіє слово і мовчать уста. Гірка сльоза пече, як сіль чумацька. Стоять в жалобі схилені Лубни. І монастир - як оберіг козацький. І дзвін вола безмовно: "Пом'яни!" Страшне число у нелюдській напрузі. Пропалює світи до глибини: У тридцять три розіп'ято Ісуса. У тридцять третім на земному прузі Розіп'ято мільйони без вини. Ми відспівали їхні чисті душі. Вони нас не спалили у клятьбі. Вони - простили. Але пам'ять душить: Чи маєм право ми простить собі? .На цій горі, на пагорбі печалі, З небесної, святої чистоти Ідуть дощі вдовиними плачами. Спадає плащаницею мовчання. І тільки дзвін волає: "Не прости!" |
І в матерів, коли ти через луки
Котив хлібину, як футбольний м'яч, - Так засногнали, затужили руки, Немов по них ти потоптавсь навскач. Ми всі із хліба виростали, сину, Із праці себто - чуда із чудес, - Вона ж і народила в нас Людину, Піднявши з чотирьох до піднебесь. Нас кликав хліб на добре, чесне діло До братнього трудящого коша. Ми в нім шануємо не тільки діло, У нім - народна світиться душа. І я тобі сказати чесно мушу: Ти можеш лущить м'яч, немов горох, Але коли ти замахнувсь на душу - Дивись, щоб не спіткнувсь. на чотирьох! |
Олійник Борис :: В ОБОРОНУ ХЛІБА
Юначе мій, чиєїсь мами сину, Зодягнений на джинсовий мотив, - Я аж завмер, коли ти. півхлібини "В дев'ятку" натреновано вгатив! Солоним потом заливає спину. Футбол, як бачиш, - не солодка гра! Перепочинь. Та поговорим, сину, Бо є про що. І - вже давно пора. Я просто, не домішуючи меду, Скажу: коли ти замахнувсь ривком Ударить хліб, твоя весела кеда Мені під серце влучила носком. Ти вдарив так, що потемніло в оці І по державні крайні рубежі У всіх, безхлібних в сорок шостім році, Від жаху похололо у душі. А у батьків, які на полі ратнім Ділили хліб, мов долю, у бою, Озвалися старі солдатські рани І заболіли в смерті на краю. |
Маю день, маю мить,
маю вічність собі на остачу. Мала щастя своє, проміняла його на біду. Голубими дощами сто раз над тобою заплачу, Гіацинтовим сонцем Сто раз над тобою зійду. Ми з тобою такі безборонні одне перед одним. Ця любов була схожа на таїнство перших причасть. Кожен ранок був ніччю. Кожна ніч була передоднем. Кожен день був жагучим чуттям передщасть. А тепер.? Що тепер? Моє серце навіки стерпне. На пожежах печалі я пам'ять свою обпалю. Як би ти знав, як солодко, нестерпно і як спочатку я тебе люблю! |
Ліна КОСТЕНКО
Очима ти сказав мені: люблю. Душа складала свій тяжкий екзамен. Мов тихий дзвін гірського кришталю, несказане лишилось несказанним. Життя ішло, минуло той перон. гукала тиша рупором вокзальним. Багато слів написано пером. Несказане лишилось несказанним. Світали ночі, вечоріли дні. Не раз хитнула доля терезами. Слова як сонце сходили в мені. Несказане лишилось несказанним. |
Я жінка! І слабка, і сильна.
Я жінка! І весела, і сумна. Захочу — буду ніжна і покірна. Захочу — буду вільна, як весна. Я жінка! І життя, і перемога. Твій берег, берегиня й оберіг. Через любов завжди моя дорога, І інших я не визнаю доріг! Я жінка! Хто впізнає мою душу, Тому зорею я до ніг впаду. Для того море обійду і сушу, Від серця всі печалі відведу. Моє ім’я — то код життя земного. В моєму лоні — Всесвіт розквіта. Про майбуття мої і думи, й тривоги. Я жінка України. І тому свята |
Прости, що йдуть непроханi дощi,
Що клени листя на асфальтi гублять, Прости моiй нескоренiй душi, слiпому серцю, що тебе так любить. Прости за день, що нiччю догорiв, Прости за роки,що вiтрами здуло, В дощi рiчки виходять з берегiв А осiнь листям землю огорнула. I гарно хвилi повноводiй буть, Землi спокiйно пiд листками спати, А я тебе збиралася забуть, Коли на серцi стало холодати. Дивись на мене, як дощi на лiс, Дивись на мене, як зима на лiто, Та лиш нiколи мною не журись i не клени перед жорстоким свiтом. Не заставляй на вiтрi голосить – Я пiд вiтрами безголоса пташка, Прости, як можна цю любов простить, Забуть не прошу, - забувати важко. |
О ПОГЛЯД ТВІЙ!
ЗА НЬОГО ВСЕ ВІДДАТИ ЛАДНА. О СЛОВО ТВОЄ ХОЧ І НЕ "КОХАНА" І УСМІШКА ТВОЯ,МОЯ ВЕСЕЛКА А АРОМАТ ТВІЙ ЧОЛОВІЧИЙ, ЯК У ПУСТЕЛІ ЖАЖДА ТВІЙ СИЛУЕТ,ТВОЯ МАНЕРА, І ШИК БЕЗМЕЖНИЙ ТВІЙ СПОКУШУЄ МЕНЕ, А Я ТЕБЕ КОХАЮ ХОЧ І НЕ ТВОЯ КОХАНА! 22.06.08. |
Часовой пояс GMT, время: 16:33. |
Работает на vBulletin® версия 3.8.7.
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод: zCarot
Форум для женщин. Молодёжный форум девушек