![]() |
АВТОРСЬКА СТОРІНКА .ВІКТОР ГАЛА . ПИШУ УКРАЇНСЬКОЮ .
СОНВіктор Гала
Дивлюсь,як солодко ти спиш, Чомусь всміхаєшся вві сні. Ти зараз десь із мріями летиш, А може чуєш ангельські пісні? Ні зморщечки, ні суму на лиці Розгладив сон усі тривоги дня Немов тебе скупали в молоці Яка ти зараз ніжна,молода. Рум’янці грають на твоїх щоках, Напіввідкриті шепчуть щось вуста, Не описати сон твій на словах, І ні до чого тут твої літа. Чарівник-сон дарований усім, Повіки закриваються і вмить, Заходить тиша в твій блаженний дім, Спинися час! Дивися,жінка спить! © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1906305359 |
ВИКТОР!
Рада видеть ВАС в нашей группе. |
() () () () () (nt) (nt) (nt) (nt) (nt)
|
З нього толку залишилось, що з комара носа.
А я собі підшукаю грека чи китайця, У яких усе впорядку – голова і яйця. Може він ще відігріє Бабу Снігову І дасть Бог у теплій хаті я ще поживу. А ви з сином залишайтесь у холодній хаті, Йому уже не поможуть і штани на ваті. Залишайтеся здорові, а я відлітаю, Зими теплої й без снігу усім вам бажаю. 5 березня 2000 рік © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1909096422 |
Щира правда
Віктор Гала Відгуляв Петро весілля синочку Кіндрату, Найняв житло для молодих-пристойну кімнату. Пролетіло тепле літо, почались морози, І помітила свекруха у невістки сльози. -Чого плачеш, доню мила, чого зажурилась? Може внучок скоро буде? Може застудилась? І невістка їй сказала святу правду, щиру, Що довіку вже не буде в їхній сім’ї миру. -Ваш синок необережний випив зайву чарку, Розігрівся від спиртного та й затіяв сварку, Став із себе все знімати в холодній кімнаті, Шапку, валянки, кухвайку, кальсони на ваті. А поки зняв рукавиці-відморозив пальця, А так як був без кальсонів-відморозив яйця. Не чекайте, що лелека внука принесе, Бо в квартирі, як в Сибіру, відмерзає все. Забирайте ви до себе свого ескімоса, |
|
() () () () ()
|
Віктор Гала
Холодно.Боже,як холодно стало, А у природі буяє ж весна, Душу гріють слова твої мало, Коли в серце ввірвалась зима. Слово інеєм білим покрите, Ніби крига мої почуття, Для тепла всі ворота закриті, Без тепла і життя не життя. Мабуть в теплі краї відлетіли, Ті красиві і теплі слова, Може в вирії десь заблудили? Їх шукаю,а їх вже нема. Не зігрію теплом твої руки, Лід із серця не зможу зігнать, Моє слово несе тобі муки, Вимагає ще більше страждать. І не треба тепла дожидати, Вічний холод всю душу скував, Я прошу лиш колись пригадати, Як я палкотебе обіймав. © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1909182048 |
І не треба тепла дожидати,
Вічний холод всю душу скував, Я прошу лиш колись пригадати, Як я палкотебе обіймав. ВІКТОР, Замечательное произведение. Спасибо огромное!!!!! С уважением |
Ти, як весна.Віктор Гала
Ти,як весна в замріянім убранні, Немов би яблуня в рожевому цвіту, До тебе лину ввечері і вранні, Щоб тільки бачить вигадку оту. Беру цей цвіт загрублими руками, Вдихаю запахи зпізнілої весни, Впиваюсь в неї постарілими вустами, -О, скільки в тебе затаїлося краси. Росу тендітну вітер колисає, Біжить за хмарами розлючена гроза, З верби росинка на щоку спадає, А може не росинка,а сльоза? Весна,весна,як хочеться любити, Як хочеться дивитись вдалину, Пробігти полем,по траві ходити, Тобою жити і любить тебе одну © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1907244912 |
Весна,весна,як хочеться любити,
Як хочеться дивитись вдалину, Пробігти полем,по траві ходити, Тобою жити і любить тебе одну Супер,просто - супер!!! |
Не говори н чого на прощання.Віктор Гала
Не говори нічого на прощання, Слова не зможуть видавить сльозу, Переступила ти свої вагання, В відносинах накреслила межу. Спинився час,поблякли фарби світу, Важкий тягар на душу раптом впав, Не знять його ні осені,ні літу. За що так дивно Бог нас покарав? За ту любов,що в серці схоронили, За ту любов,що свято берегли? Мабуть за те,що ми не тих любили, Мабуть за те,що з іншими пішли. Заплаче осінь,Замете снігами Зима холодна зустрічі сліди І тільки деколи згадаєш ти з роками, Де ми колись з тобою разом йшли. І стане пусто в серці й одиноко, Немов би в нього хтось забив клина, Лікує час,та прірва вже глибока, Земну любов згасила ти сама. © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1909252495 |
() () () () ()
|
Хрест Віктор Гала
Я зупинився,я зробив ще крок, А може зупинився назавжди. Як загнаний скажений вовк, Йду навпростець,де міг би обійти. Куди ішов?Чого шукав в житті? Що нове в ньому я хотів знайти? Забув я мабуть істини прості, Що кожен хрест свій мусить сам нести. І на Голгофу на хитких ногах, Збиваючи їх люто до крові, Тягнув аж до метеликів в очах, До паморчіння в голові. Забув,а може то чужий? А може хтось в дорозі підмінив? Лиш на горі збагнув я, що хрест свій, Давно.давно внизу я загубив. © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1909296572 |
Написано от души. () () () () ()
|
ОСІНЬ Віктор Гала
Осінь палить листи,що писало їй літо, Прочитавши рядочки з початку до краю, Цідить сірі дощі через порване сито, У далекі краї сивий клин проганяє. Помокріла трава,стоїть гола тополя, Соромливо схилилась в поклоні ліщина, Почорніла верба у журбі серед поля, Лиш горить у саду ягідками калина. Мов сміється над смутком минулого літа, Над дощем,що живе все зганяє до хати, Червоніє яркіше,дощами умита, Хоче смуток осінній з душі розігнати. Та осіннє тепло землю вже не зігріє, А дощі перейдуть,заховаються в гори, І в один день зима фарби сірі накриє, Заховавши під ковдрою осені поле. |
|
Пусть ВЕРА,НАДЕЖДА
И ЛЮБОВЬ! Всегда будут ..с ТОБОЙ! |
SEHR GUT VIKTOR !
|
Я искала тебя. Открывала страницы.
Звездопад твоих мыслей, ловя между строк. Но мелькали чужие картинки и лица. Разномастных стихов непрерывный поток. Я хотела на ощупь узнать твоё имя. Прикоснуться к словам и напиться теплом. Но пестрели листы именами чужими И кричали стихи не от тех, не о том…. Любопытство моё превзошло ожиданье . Не случайны совсем перемены в судьбе. Я нашла! И ликуя бегу на свиданье. Здравствуй, Солнечный лучик! Как я рада тебе! |
СПОВІДЬВіктор Гала
Хотів би поклонитися до ніг, Хотів би на руках тебе носити, Та тільки жаль, тебе я не зберіг І ти пішла ,не захотіла жити. Ти вже ішла, а я не вірив в те, Ти посміхалася тоді востаннє, А я казав:»Не бійся, все пройде, Усе минеться, ну яке прощання» А ти пішла, від горя я кричав, Не міг і не хотів себе простити, Такий важкий на серце камінь впав, Як довго довелось його носити. Приходила ти часто в мої сни, Торкалася чола мого рукою, А я вві сні благав: «Мамо, прости», Ні слова, лиш хитала головою. Тепер я зрозумів, залишився один, І сином я ніколи вже не буду. Гірчить життя, як у степу полин, Свої помилки вік я не забуду. Як все давно було, та в пам’яті моїй Та рана серце кров’ю обливає, Як мало часу віддаєм ми тій, Яка народжує і всі гріхи прощає. 14 травня 2009р. © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1910042069 |
Спасибо большое Вам за Ваши стихи, очень душевно! Вы молодец, что прославляете не только русскую , но и украинскую литературу! ))))))) Браво, очень здорово! (F) (F) (F) (F)
|
Очень хорошо написано.
|
Ти плачеш,жінко? Віктор Гала
Ти плачеш,жінко?Знову щось наснилось? А може память в юність забрела? Під ту вербу,де небо нахилилось, Де вперше ти щасливою була? Він ще юнак ,з дитячими очима, Несміло і невміло цілував, Але яке те все було правдиве, Що цілий світ у час цей замовкав. Несміливий той перший поцілунок, А в серці щем ,що груди розпера, Здавалось доля піднесла дарунок, На довгі роки,довгії літа. Сміливішому,іншому всміхнулась, Пішла за ним в його незнанний рай, Від милого,від щастя відвернулась, Не сміла навіть вимовить:-Прощай. Чому ти плачеш, жінко, серед ночі? Чому в очах опука і печаль? Ти згадуєш його дитячі очі, Минулого тобі все більше жаль. © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1908055623 |
Спасибо за стихи!
|
() () () () () (nt) (nt) (nt) (nt) (nt)
|
Птах кохання Віктор Гала
Кохання,як той птах,було і полетіло, І вже співає в іншому саду, Чому співать в моєму не схотіло, Може на щастя може на біду. Воно було.Згадай як все співало, Як спів той викликав у серці щем, Затихло враз і співу вже нестало, Лиш згадкою про нього ми живем. Чекай весни з дзвінкими соловями. І птах кохання може прилетить, Так заспіва,такими голосами Що серце від кохання вмить згорить. І слух піснями буде лоскотати, Немов з кайданів вирветься душа, Від того співу схочеш заспівати, Прийде кохання чисте як сльоза. Та пташку ту,не зачиняй в темниці, ЇЇ ніхто не звабив,не купив, Як полонянка утече з вязниці, Кохання ще ніхто не приручив. © Copyright: Виктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1910088911 |
Великолепный стих!! Добавить нечего. С уважением к Вашему творчеству BXXX
() () () () () |
Виктор ваши вирши, мне понравились. Они очень схожи на раннего Шевченку.Они с распевом и жизненым надрывом. Дянкую!
|
|
Вірші чудові!
|
Щось тихо шепче,може щось прохає?
Сичить холодний вітер по степу, Холодний дощ давно пробравсь до тіла, Скучають ручки по домашньому теплу, Була б матуся,може б обігріла. Безсонні ночі, холод допіка, Де притулитись?Де заночувати? Не обігріє мамина рука, Ніхто не буде ввечері шукати. Пригріється в куточку на землі, Під голову підсуне рученята, Матуся прийде в гості у вві сні, Буде голубить і волосячко чесати. Та сон мине, а дійсність наяву, І знов смітник, щоб голод вгамувати, Там бачив я дитину не одну, Ні з яким горем це не порівняти. Дивлюсь,сльозу не можу зупинить, -То це твоє майбутнє,Україно? Хіба у тебе серце не болить? А як болить, то захисти дитину. Нехай не буде нічиїх дітей, Нехай завжди матуся зустрічає, Щоб сльози не котилися з очей, Про смітники ніщо не нагадає. 02. 06. 2009 р. Сьогодні 21:31 |
СМІТНИКИ
Схилилась дівчинка над купою сміття, Худенькі ручки в ньому щось шукають. Що робить тут це нічиє дитя? Що просить в Бога?Чи його хоч знає? Недоїдки в торбинку накладе, Безруку ляльку в пазуху ховає, Вона вже по дорослому сумна, |
() () () () ()
|
ЭХ ВИТЮША,ВИТЮША БОЛЬНУЮ ТЕМУ ЗАТРОНУЛ,ХОТЬ ГОВОРИМ МЫ НА РАЗНЫХ ЯЗЫКАХ С ТОБОЙ,А ТЕМА ТО ВСЕМ ПОНЯТНАЯ.ТАК КАК БОЛЬ ЛЮДСКАЯ ,ЕЁ КАК НЕ НАЗОВИ БОЛЬЮ И ОСТАНЕТСЯ.СПАСИБО РИДНИЙ,ШО ПОРАДУВАВ .
|
Стих классный.Вот такие стихи чтоб дети в школах учили,а не маразм который учат.(F)(F)(F)(F)(F)
|
Прошу всіх ,хто читає мої вірші,залишати на моїй сторінці рецензію на мої вірші,щоб я знав ,що їх читають.З повагою до читача.
(F)(F)(F)(F)(F)(F)(F)(F) |
Замечательно!
Спасибо! |
(F) (F) (F) (F) (F) () () () () () Здорово)))))
|
Проплив вже багато,а краю немає,
У морі буремнім мабуть заблудив, А може той острів не там він шукає? А може вночі непомітно проплив? І знову вітрила наповнені вітром, І мчить ,не спиняючись вдень і вночі, Та раптом на обрії чайку помітив. Тепер відпочине,доплив до землі. Та ще невідомо земля як зустріне, Чи є така гавань,де можна пристать? А може на скелях політ свій закінче, І більше не буде по морю літать? Лети ж мій ,вітрильнику,доки є сили, Благай,щоби вітер щоглу не зламав, Щоб хвилі об берег тебе не розбили, Лети,відпочити ще час не настав! © Copyright: Віктор Гала, 2009 Свидетельство о публикации №1910174391 |
Часовой пояс GMT, время: 21:37. |
Работает на vBulletin® версия 3.8.7.
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод: zCarot
Форум для женщин. Молодёжный форум девушек